TFM/GNU linux server 3.2 ( iulie 2008) released

O noua versiune de TFM/GNU linux server 3.2 este disponibila. Aceasta versiune contine multe imbunatatiri in special pe partea de storage, web si high availability.

apache webserver a fost updatat la versiunea 2.2.9 , kernelul este 2.6.25.11. Au fost adaugate : lvm2 , mnogosearch si altele

A fost adaugat suportul pentru ocfs, iscsi si gfs. In momentul de fata realizarea unui shared storage redundant a devenit posibila folosind strict componentele din TFM server. Documentatia si exemplele de realizare vor fi publicate pe site in curind.

Viteza sistemului de instalare a fost radical imbunatatita prin trecerea la un nou sistem de initrd de instalare. Algoritmul de compresie din rpm a fost schimbat cu un algoritm mult mai performant.

Aceasta versiune este considerata 3.3 RC. Practic 3.3 va fi aceasta versiune cosmetizata ( avem in vedere cosmetizarea structurii din /etc/rc.d/services si eventualelor probleme cu aceasta imagine )

Pentru a downloada aceasta versiune puteti intra aici. Pentru a fi siguri de integritatea imaginii pe care o downloadati puteti verifica suma de control comparand-o cu aceasta.

Posted in Uncategorized.

4 Comments

  1. Guys, at least add a screen shot web page to ur site of your products. Its really annoying not to find this page on any distribution site.
    I know I can test ride a virtual machine of it but not everyone enjoys Gigabits of bandwidth.
    Regards

    Xman

  2. Interesanta treaba cu FM/GNU linux server 3.2. Nu sunt decat un incepator in ceea ce priveste linux-ul dar ma intereseaza in mod deosebit. nu aveti si o documentatie legata de instalare si de ceea ce se poate face cu el? In cazul in care aveti poate aveti amabilitatea sa mi-o trimiteti pe mail. Mii de multumiri!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.