Default Image

TFM Workstation new DVD image (27.03.2008)

Un nou release TFM Workstation este disponibil pentru download. In aceasta versiune s-a lucrat mult la partea de multimedia. Editarea de sunet, imagine si film au suferit cele mai multe schimbari. Astfel am inclus in distributie:

 • audacity – Free Audio Editor / Recorder
 • LiVES – Free, Open Source video editor and a VJ tool
 • avidemux – free video editor designed for simple cutting, filtering and encoding tasks. Recomended when working with x264 files.
 • gpac – Open Source multimedia framework for research and academic purposes in different aspects of multimedia, with a focus on presentation technologies (graphics, animation and interactivity)
 • sox , xvidcore , mkvtoolnix , libmatroska , libebml , openal
 • ffmpeg, vlc, x264, mplayer au fost updatate la ultimele versiuni svn / git

Am mai inclus in distributie si yasm , cairomm , wxWidgets (GTK) si tnef.

Suportul pentru bluetooth a fost imbunatatit, inkscape a fost updatat (versiunea aceasta stie sa lucreze direct si cu PDF-uri).
Pe parte de securitate s-a updatat suportul pentru firewall (iptables) astfel incit sa reflecte schimbarile ( majore ) din kernel.
Alte aplicatii updatate sint: gimp , firefox si digikam .

ISO-ul il puteti descarca de aici: http://download.tfm.ro/workstation/TFM_3.2-official.iso
Imaginea are aproximativ 3GB si o puteti scrie pe un DVD.

read more

10 Comments

 1. […] in ultimul rand, un installer ceva mai prietenos si alte lucruri pe care le puteti descoperi citind anuntul oficial si desigur descarcand imaginea de […]

 2. […] Tfm Grup This entry was posted on Friday, March 28th, 2008 at 10:57 pm and is filed under Tehnologie/IT. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site. […]

 3. rain says:

  un kernel fara PAE in installer se poate? ca mi-ar place sa-l testez pe laptoapa veche si exact acolo nu doreste ca n-are “CPU feature 0:6″(PM la 1,5GHz).

 4. softman says:

  hmmm, problema e ca PAE-ul e selectat de highmem-ul pana la 64GB.Nu ar fi o problema sa-l dezactivam pentru installer, dar ar trebui dezactivat si in kernelul default, pt ca altfel oricum nu-tzi va boota. Iar chestia asta ar inseamna highmem pana la 4gb, ceea ce nu prea e ok

 5. rain says:

  “problema e ca PAE-ul e selectat de highmem-ul pana la 64GB” pai si tu ai >4GB pe workstation?
  pe de alta parte ar cam fi normale minim 2 kernele: unu’ workstation(laptop) si cu totu altu pt server (cu diferente la hz, scheduler, bigmem etc). installeru’ in sine are nevoie de un kernel cat mai basic, cu suport pt mult hardware si cam atat.
  my .02$

 6. softman says:

  sunt de acord cu ideea de-a avea mai multe kernele. insa problema in sine ramane. nu mi se pare normal sa fac un kernel care sa suporte maxim 4GB ram pentru workstation. Eu am 4GB pe workstationul meu, deci nu vad de ce nu ar avea cineva si mai mult. Pe de alta parte, o varianta ar fi intr-adevar sa avem N kernele, pentru toate gusturile. Poate in viitor vom face si asta 😉

 7. rain says:

  no kernel – no testing. no testing – no bugreports. no bugreports – no improvements. no improvements – no evolution. no evolution – no users. no users – no business.

 8. softman says:

  rain, lasa povestea asta. stii f. bine de cand erau discutiile cu mai multe kernele etc. Deocamdata solutia pe care o avem e cea pe care o ai si tu la dispozitie, la fel ca si ceilalti useri. Exista VMWare, exista si alte pc-uri, etc. Simte-te liber ca pasarea cerului sa testezi.

 • -
 • -
 • -